STØRRELSESGUIDEN

Hvordan ser du at dekken har god passform og sitter godt?

Tenk på hvordan du velger sko. De skal sitte godt på foten, ikke være for store eller for små. Det er akkurat samme prinsippet våre dekken er sydd etter. 

Et dekken som sitter godt vil ikke bevege seg nevneverdig under bevegelse. Den vil gi hunden frihet til å bevege seg, og ikke gnage eller skjære i huden. Et dekken som flagrer rundt hundens kropp varmer ikke, derfor skal et godt dekken sitte tett på kroppen og selen brukes utenpå. 
 

SLIK MÅLER DU RIKTIG
Les nøye gjennom hele teksten! 

Når du handler hundeklær hos oss, er det viktig å måle hunden riktig for å unngå å måtte bytte eller returnere varen. 

Ved de fleste klærne finner du en måletabell som angir målene på plagget (obs IKKE HUNDEN!). Tabellen finnes i billedgalleriet på produktet. De fleste plaggene er lengre enn selve rygglengden for å dekke godt over lårene. Rygglenge og brystomfanget er de viktigste målene for å angi størrelsen. 

No description available.

1. RYGGLENGDE

Det RØDE tallet i tabellen (som oftest mål A) angir lengde på din hunds rygg. Denne måles fra skuldrene og fram til halefeste. Dette er det viktigste målet for riktig passform. Finn skulderbladene, sett en finger mellom og mål fram til der halen starter. Ikke legg på noe ekstra, da vil plagget bli for stort og ikke sitte godt på kroppen.  

Det er 5 cm forskjell i lengde og brystomfang mellom "hovedstørrelsene" (f eks mellom S2 og S3). På de plaggene hvor det finnes "halvstørrelser" (f eks S2/S3), så ligger disse midt i mellom hovedstørrelsene. Altså er S2/S3 2,5 cm større enn S2 og 2,5 cm mindre enn S3.

 

2. BRYSTOMFANGET

Videre måler du brystomfanget på det dypeste og sammenlikner med tallene i tabellen. Igjen, husk at målet i tabellen er målet på plagget. De BLÅ målene i tabellen er der for å gi deg informasjon om plaggets mål slik at du kan se om den vil passe. Husk at materialet oppfører seg annerledes fra plagg til plagg, noen er fleksible, andre kan justeres. 

Raser med store hoder/bred nakke bør sammenlikne om hodet kommer gjennom halsåpningen. 

3. VELGE STØRRELSE

Som oftest er det slik at hunden din kan bruke samme størrelse på alle plagg. Noen plagg er litt små/store i størrelsen, dette finner du eventuelt opplysninger om i produktbeskrivelsen.

Du trenger IKKE et nummer større i vinter-/regndekken enn i genser. Det er heller ikke hensiktsmessig å velge en størrelse større bare for "å være sikker på at hunden er godt dekket" - dekkenet er laget slik at det dekker best i RIKTIG størrelse.

Klærne er laget med tanke på å dekke til de viktigste områdene, og en for stor størrelse vil gjøre at plagget ikke varmer godt nok på grunn av dårlig passform (den flagrer), og dekkenet vil dessuten skli under bevegelser.

For liten størrelse vil som oftest vippe opp på rumpa og krølle seg sammen over på lenden. Dette ser du spesielt under bevegelse. Legg også merke til hvordan plaggene sitter på hundene på bildene i butikken.

VELGE STØRRELSE ETTER RASE

HØY HALE

Dersom hunden din bærer halen oppover, se etter bildene. Noen modeller er spesielt laget for slike hunder. Slike plagg har som oftest splitt for halen eller er kortere på ryggen for å gi plass til halen. Du finner egen kolleksjon "For de med GLAD HALE" for å finne raskt fram til alle produktene som passer til den type hunder, men merk at modellene har forskjellig fasong. 

 

Velg riktig SNITT for DIN rase

1. LANGT SNITT. Spesielt myndedekken er laget lange, mye lenger enn rygglengden er. Dette for å dekke hoftene og lårene godt. Dette snittet passer best for de som bærer halen nedover.
Eksempel: Gabriel. 
2. MEDIUM SNITT. Snittet som passer de med glad hale blant myndene, men også andre jakthunder, slik som fuglehunder, dalmatiner, rhodesian ridgeback og middelhavsraser. 
Eksempel: Michael RR.
3. KORT SNITT. Dette snittet passer spesielt raser som hovedsakelig bærer halen oppover, slik som beagle, basenji, JRT/PRT, sharpei osv. Disse dekkener er som oftest laget med åpning for halen, men slik at de fortsatt dekker lårene. 
Eksempel: Tomba KONGO.

 

Er du usikker på riktig størrelse, ta gjerne kontakt med oss på kundeservice@houseofdogs.no eller via chat på vår Facebookside. 

Husk at det er også mulig å bytte klærne dersom det skulle vise seg å være feil, men det er du som står for returportoen. 

Det vanligste er at følgende størrelser passer for eksempel til følgende raser: 

 Mål uansett hunden din før du bestiller, og sjekk at målene stemmer! 

XS1 Italiener tispe. Liten basenji. JRT tispe. Chinese crested. Phalene. 
XS2 Normalstor italiener. Mellomstor basenji. 
S1 Stor italiener. Etnahund (liten). Større basenji. Beagle tispe. 
S2 Etnahund. Whippet opp til ca 13-15 kg (OBS: Vekta er KUN veiledende, du må måle ryggen og brystkassa for å anslå riktig størrelse!). 
S3 Whippet fra ca 15 - 18 kg (OBS: Vekta er KUN veiledende, du må måle ryggen og brystkassa for å anslå riktig størrelse. Det er sjelden at en whippet trenger å gå opp til M1, da skal den som regel være rundt 20 kg) 
M1 Liten saluki. Liten galgo (se også nedenfor for mer informasjon om galgo og størrelsesvalg). Liten sloughi. Pharao tisper. Lurcher. Tispe weimaraner. 
M2 Større saluki. Mindre rhodesian ridgeback tispe. Pharao hannhunder. Hann weimaraner. 
L1 Greyhound tispe (utstillingslinjer). Større rhodesian ridgeback tispe og mindre hannhunder.  
L2 Greyhound hannhund. Store rhodesian ridgeback hanner. 
XL1 Tispe irsk ulvehund. Noen av de største rhodesian ridgeback hanner. Små grand danois. 
XL2 Hannhund ulvehund. Grand danois. 

 

GALGOEIER? 

Galgoer er litt spesielle siden de har en lang, men smal kropp. For galgoene kan derfor rygglengde være noe misledende, mål heller brystomfanget enn rygglenden. De pleier som regel å passe i størrelsene mellom M1 og L1. 
🚺Galgo-tispe passer som oftest i størrelsene M1 - M2. Den mest vanlige størrelsen av Kevin jumper for tispene er  M1/M2. De minste tispene kan også passe i S3/M1. Det er ytterst sjelden at galgo-tisper trenger en størrelse større enn M2.
🚹 Galgo-hann passer som regel i størrelser mellom M2 - L1. Den mest vanlige størrelse av Kevin jumper er M2/L1. Det er ekstremt uvanlig at en galgo-hann trenger å bruke L2. 

 

For MUDDY MUTTS er beinlengde avgjørende for å angi riktig størrelse. Mål beina nøye, på INNSIDEN. Se filmen for rettledning dersom du er usikker.  Plagget skal ikke være for langt på beina. Se også størrelsestabellen i produktbeskrivelsen.